dilluns, 13 de juny del 2011

Avenc Hanna Svacbroc


A la recerca de exemplars de troglocharinus d’aquesta cavitat, el dijous 09.06.2011 visitarem la via “normal” fins que es van recollir suficients coleòpters. L’equip estava integrat per 8 companys: Dolors, Jordi, Julià, Miquel, Ricard, Teresa, “Víctor” i “Visu”.

Aquesta cavitat que te fama de hipòxia (nosaltres no la vam detectar) va ser explorada per primera vegada l’any 1969 per l'Equip de Topografia Alpina (E.T.A.) de la Creu Roja de Sant Cugat juntament amb membres de la delegació de Vallvidrera de la S.I.E.-C.E.A. fins a la profunditat màxima de -41m, quedant impenetrable un fus lateral ple d'enderrocs.


El 1988 membres del G.E.S.-C.M.B., desobstruint el pas final que tancava la cavitat, troben un nou pou de 14 m. que situa el final d’aquesta via “normal” als -55m


Les coordenades que nosaltres llegim amb un Garmin GPSmap 60CSx son: X=0409295, Y=4571435 i altitud 498m que difereixen lleugerament de les publicades a Espeleoíndex i també de les anotades en el volum annex de Fitxes i Topografies, de la magnifica obra d’en Víctor Ferrer Avencs de Garraf i d’Ordal (2006)

1 comentari:

  1. Hola,

    Moltes gràcies per les entrades que feu al vostre bloc! Ajuden molt a muntar les sortides d'espele! :)

    Volia fer un comentari respecte a les coordenades que poseu a l'entrada. Les que vosaltres poseu i les que hi ha a l'Espeleoindex resulten ser aproximadament el mateix punt (poc més de 5 metres de diferència) degut a que estan referenciades ens dos datums diferents. Vosaltres estàveu utilitzant el datum ED50 i les coordenades de l'Espeleoindex estan en ETRS89. Si no es fa la transformació entre datums, la diferència puja a gairebé 250m entre punts.

    Per si us vingués de gust fer proves amb transformacions entre datums, ho podeu fer fàcilment en aquest lloc web: http://www.idee.es/IDEE-WCTS_App/index.html. El vostre SRS era UTM31T-ED50 (sistema de coordenades UTM, fus 31, datum ED50) i el de l'Espeleoindex era UTM31T-ETRS89.


    Salut!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.