dimecres, 1 de juny del 2011

Atrapat! Un nou projecte cinematogràfic.


El productor Peter R.J. Deyell ha adquirit els drets per dur al cinema del llibre "Atrapats! La història de Floyd Collins", de Robert K. Murray i Roger W. Brucker.


En 1951 el gran director de cinema Billy Wilder fent una reinterpretació molt lliure i netament exagerada del succés filmà una pel•lícula inicialment titulada “Ace in the Hole” i posteriorment batejada de nou com “ The Big Carnival” (El Gran Carnaval).

Aprofitem aquesta circumstancia per presentar-vos més materials sobre la mort d’en Floyd a la Sand Cave.


El 30 de gener de 1935 Floyd Collins, descobridor d’importants cavitats en l’àrea de la Mammoth Cave, després de superar diversos passos estrets en la Sand Cave, retrocedeix ja que la llum de que disposa està al límit de la seva autonomia quan en una gatera, cau una llastra rocosa del sostre, atrapant-li una cama. Després se sabrà que la roca tant sols pesa 12 quilos.


El dia següent els seus companys el troben i li porten llum i menjar, però ell fa de tap i els rescatadors tampoc poden arribar a deslliurar-lo. Després de diversos intents i vist els esfondraments que es produïen, l’equip de rescat decideix excavar un pou de 18 metres per arribar darrera d’ell. Quan per fi el 17 de febrer localitzen el cos, Collins és mort.

Les despulles d'en Floyd Collins

Aquest drama, evidentment, fou seguit per la premsa, especialment per la més sensacionalista. Es pot conèixer el detall d’aquesta història llegint el magnífic llibre que per gentilesa d’en Google Books insertem una extensa selecció.


També podeu accedir a una detallada narració d’Howard W. Hartley sobre aquesta tragedia en aquest enllaç




Trailers d' Ace in the hole




Trapped" en versió audiollibre


Potser us pot interessar veure l’anterior article de l’Espeleobloc sobre aquest succés:
http://espeleobloc.blogspot.com/2007/10/atrapat.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.