dilluns, 16 de maig del 2011

L'avenc de Viumala


El passat dijous 12.05.11 anàrem a l’avenc de Viumala ( o Biumala, o Beumala ), a l'Anoia, dins la població de La Llacuna. Feia pocs dies que els companys Julio i Montse havien recollit coleòpters cavernícoles i al Jordi Comas, li semblava que entre els exemplars obtinguts hi havia un d’una espècie diferent.

Fou la nostre, en conseqüència, una sortida centrada en la recol•lecció de fauna, érem cinc: Ricard Alsina, Jordi Comas, Jaume Julià, “Víctor” i “Visu”.

De nou entre l’abundosa captura, sortí un dels “diferents” que fou lliurat a la Valeria per la discriminació per l’estudi de l’ADN.

Com ja es habitual varem fer-hi una tanda de fotos i posicionarem la boca amb el GPS del Ricard (un Garmin Emap), que ens donà les coordenades UTM ED 50, X=0377810, Y=4591582.





Adjunto la descripció d’en J.Puig i Oliveres (Sota Terra 1909) amb els singulars dibuixos d’en J. Llongueres.

2 comentaris:

  1. M'agrade que pugeu parlar a un mateix lloc de les exploracios de les grans sub.bencions i tambe del petits avencs de les nostres comarques.
    Enhorabona pel blog.

    ResponElimina
  2. Tant el blog, com la informació de l'avenc de Viumala és perfecte com tot el que publiqueu, però hi ha un petit error, LA LLACUNA és un ploble de la comarca de l'ANOIA i no del PENEDÈS. Antoni (EGAN)

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.