divendres, 15 d’abril de 2011

Paleocarst del Cerro del Hierro


Aquest paratge de gran interès naturalistic s’enclava en la Sierra Morena Sevillana, on l’extracció minera ha descobert un paleocarst molt interessant. L’evolució d’aquest antic carst ha generat unes mineralitzacions de barita, hematites, goethita, limonita, oligist, etc. que tenen una llarga història d’explotació industrial.


El conjunt d’aquests pinacles i torreons de superfície aplanada i la destacada coloració de la terra rossa, confereixen un paisatge singular que per seus valors ha estat classificat amb la figura de protecció de Monument Natural Andalús.Hi ha un bloc dedicat en aquesta adreça.

En la valuosa obra col·lectiva El karst de Andalucia (2008) publicada per la Conselleria de Medi Ambient i la Federació Andalusa d’Espeleologia, (als que agraïm la seva generositat de posar-la a disposició pública en format pdf) se li dedica un apartat, que tot seguit reproduïm:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.