dimecres, 26 de gener del 2011

La vida en una línia


Life on a line, és un llibre escrit per D.F.Merchant (UK) destinat als espeleo-socorristes, però útil també per a tothom interessat en la seguretat de les técniques de sols corda.. La primera edició d’aquest manual s'ha convertit en el text estàndard pels centenars d'equips de rescats, tant subterrànis com superficials, a tot el món.


La segona edició és un llibre completament nou, que conté més de 200 pàgines plenes d'informació ampliada i tècniques actualitzades per a tots els aspectes de les cordes, des de la selecció dels equips i aparells de base a la matemàtica complexa de la fricció. Nous capítols cobreixen l'atenció de víctimes i lliteres, rescat d'animals i expedicions de rescat, a més d'explicacions en profunditat de les normes i marcs legals que afecten els equips d'avui. Segueix sent un llibre de text internacional, amb tècniques i explicacions dirigides tant a escala europea EN / CE, ASTM Americana / NFPA i la norma internacional ISO / normes de la UIAA. Ens concentrem en tècniques provades i adaptables que es poden aplicar pels equips amb els materials existents, així com una revisió dels últims desenvolupaments dels fabricants de tot el món.




Contingut


El llibre s’ofereix en tres formats; blanc i negre, colors, i e-book amb preus que oscilen entre les 15 a les 35 lliures (de 17 a 40 euros aprox.). La pàgina del seu editor es aquesta.


Edició anterior 2002-2003



Amb motiu d’aquesta nova versió s’ha liberalitzat l’edició anterior, de la que us mostrem algunes imatges i finalment trobareu els enllaços per baixar-vos el manual complert en pdf (fragmentat en tres parts).



Versió descarregable en pdf

3 comentaris:

  1. Molt interessant Victor! no saps pas si han tret traduccions de la nova edició??

    Merci

    Subi

    ResponElimina
  2. No ho crec. En tot cas podem proposar-ho nosaltres, si ens atrevim a la traducció...

    "Víctor"

    ResponElimina
  3. Ome el traductor d'en "google" treballa bastant bé però no se si la clava...

    Merci Victor

    Subi

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.