dilluns, 24 de gener del 2011

Avenc del Mirador, Sitges.


Dijous 20.01.2011 anem a l’avenc del Mirador, situat en un sector interessant per la recerca de troglocharinus. Avui en el grupet hi som onze, Dolors, Enric, Jaume J., Jordi, Josep, Julià, Miquel, Ricard, Teresa, “Víctor” i “Visu” (GEB, GIE, GEP, Independent i SIE).



És una cavitat poc freqüentada, probablement per tractar-se d’un avenc modest i de ben segur per la descripció dels seus descobridors que diuen que hi ha una estretor de 17 cm. als -3 m de fondària.

Publicat als Fulls periòdics d'informació general de la FCE, juliol 1992 núm 37

Tot confiant que l’itinerari que ens durà a fons de la cavitat a -47m no passi per aquest punt infranquejable, ens endinsem entre desgrimpades i verticals que davallem amb corda. El punt més estret que ens ha calgut superar, la boca del pou a -3,2m, mesura en el seu punt mínim 26 cm. de manera que fins i tot jo he pogut baixar.









Gairebé sense recorregut horitzontal, les petites vertical es succeeixen, per uns pouets ben concrecionats.



Al final, cal avançar amb precaució per no trencar res, arribem l’apoteosi en la saleta de les excèntriques, on els dos fotògrafs ens esplaiem captant els abundants petits detallets de les parets.



Tot seguit us presentem una selecció, ja perdonareu si la trobeu excessiva, de les concrecions del darrer tram de la cavitat.



Els companys de la EGUME van situar una capsa de plàstic per col·locar una “tradicional” llibreta de registre. Nosaltres l’hem trobat totalment plena d’aigua i només ens expliquem aquesta circumstància si admetem que aquest darrer tram de la cavitat s’arriba a inundar completament. Potser això és un element que afavoreix a la proliferació de la cristal·lització d’aquest sector.



3 comentaris:

  1. VICTOR. Magnifico reportaje, felicidades al autor de las fotos, y al resto de la expedición, sobre todo al abuelito (con perdon) pues yo se el mérito que tiene en meterse en estas gateras, sigo este blog porte es constante y estupendo, también se lo que cuesta esto.
    FELICIDADES a TODOS.
    Fèlix Alabart.

    ResponElimina
  2. Raúl Cano:
    Increible reportage fotográfico.
    Quería aclarar que la cavidad la descubrimos en el 92 y realmente la gatera era infernal. En el 2008 Ignasi de Yzaguirre nos ayudo a ensanchar el paso, ya no pasabamos.

    Saludos

    ResponElimina
  3. Increible "companyers"! Continueu així, fent dels dijous el dia espeleològic de la setmana. Molt bones fotos!

    Subi

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.