dijous, 9 de desembre del 2010

Qwiki, un futur pels blocs?


No hi ha dubte: els blocs son una bona eina per difondre informació entre els internautes. Baix cost i suficients prestacions gràfiques i textuals, i per tant, prou adequats per a la nostra comunitat d’espeleòlegs.

Des de l’Espeleobloc, amb més de 1.500 articles publicats, prop de quatre anys d’existència, i centenars de milers de visites, creiem que ja va sent hora de renovar aquestes pàgines i fer un salt endavant per servir millor al nostre públic.

Una de les febleses actuals és la duplicació de continguts, que es podria millorar sindicant continguts i reunificant publicadors, probablement des d’un portal compartit amb suficient suport de editors, clubs i institucions. Tot arribarà, però de moment es cal estar amatents a les innovacions que apareixen per tal de « vestir » millor els continguts.

Una de les darreres eines per millorar la « experiència informativa” és el Qwiki, que fou premiat en el tot recent concurs Disrupt de San Francisco, organitzat per la publicació tecnològica Techcrunch. Qwiki va captar l'atenció per la manera com presenta la informació: de cada paraula clau, n'ofereix dades extretes de Wikipedia i d'algunes altres webs i les presenta textualment, gràficament i en veu informatitzada. Dos mesos després de la presentació al Disrupt, Qwiki ha entrat en fase alfa i admet usuaris de prova, sota invitació.

Qwiki (bloc i Twitter) és una idea dels emprenedors Doug Imbruce i Louis Monier. Aquest últim va ser un dels fundadors d'un dels primers motors de cerca d'internet, AltaVista, i després ha treballat per a eBay i Google.

Més endavant els responsables del cercador miraran d’afegir més continguts a aquesta 'nova experiència de consum de la informació'. Per això proposen a tots els editors interessats que converteixin els seus continguts en 'qwikis'.

Veieu el vídeo de presentació:


.

I com a mostra, dues pàgines d’interés espeleologic, a les podreu accedir per les imatges o enllaços que trobareu a continuació:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.