dissabte, 4 de desembre del 2010

Coves i Avencs del Principat d’Andorra


Els anys 70 un grupet de la SIE varem dedicar varies jornades a explorar algunes petites cavitats andorranes. Malauradament en un trasllat i reducció dels nostres locals és feu neteja i és llençaren arxivadors i...arxius. La neteja va anar més enllà del que fora desitjable i va desaparèixer una bona part de les topografies realitzades en cavitats de poc recorregut que l'encarregat del trasllat va considerar poc interessants.

Avui només us presento la topo de la Cova de la Margineda que vam publicar en la memòria del 25 aniversari (1961-1986).


D’acord el carst andorrà potser no es gaire espectacular, però de ben segur te interès cultural,  faunístic, arqueològic, etc.


En la recerca documental he descobert l’existència d’una sèrie d’articles sobre les coves i avencs d’Andorra, publicats per la Associació per a la Defensa de la Natura d’Andorra, en la seva revista Aigüerola al llarg dels anys 1996-2000.

Aquest sis articles signats per Antoni López i col•laboradors ens presenten diverses cavitats que ens plau reproduir integrament a continuació.


Binder 1

Binder2

Binder3

Binder4

Binder5

Binder 6

Agraïm als editors l’autorització expressa per incloure aquests documents en l’Espeleobloc.

1 comentari:

  1. Molt bona feina, aquesta de l'Antoni López i colaboradors, es quasi un catàleg d'aquest pais català i muntanyenc, petit i estimat anomenat Andorra.
    Dades per un futur cataleg d'Andorra? haver-ha si ens animem, segur que el govern andorrà ens ho financiaria.

    Enric P.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.