dijous, 11 de novembre del 2010

Crida a la solidaritat per continuar els socors


Com bé sabeu el cos del malaurat espeleosub Eric Establie, trobat ofegat a la Dragonniere de Gaud no ha pogut ser rescatat encara.

Les autoritats, en saber que era mort, van decidir interrompre les complicades tasques subaquàtiques i també l’excavació dels pous artificials, probablement per no exposar a riscos “innecessaris” als socorristes i alhora aturar les despeses d’una operació d’aquesta magnitud.


D’aquest episodi, que ha commogut la premsa durant les tasques de rescat, hi ha molta documentació, però la font essencial continua sent la pàgina del espeleo-socors francès de la FFS.

Però a molts els semblava que tots els esforços i treballs en curs no podien abandonar-se i la Federació Francesa d’Espeleologia anava rebent nous oferiments per participar en les tasques de desobstrucció. De fet les no tot s’ha aturat, uns espeleòlegs que no han renunciat a recuperar el cos, continuen en les tasques de desobstrucció del Pou de la Ronze una cavitat natural que s’ha anat eixamplant i aprofundint, fins arribar al col·lector, que podria accedir al sifó després del tram ensorrat.





Ara hem rebut un comunicat demanant col•laboració a tothom que cregui que pot contribuir a aquesta tasca espeleo – humanitària, be sigui amb el suport personal “in situ” en les tasques de desobstrucció, o enviant una aportació econòmica destinada a sufragar el conjunt d’operacions destinades a extreure a superfície el cos de l’Eric ( desobstrucció, prossecució eventual de les perforacions, o d’altres opcions tècniques).

En aquest enllaç trobareu el comunicat de l’Espelo Secours Francais / FFS i el formulari per enviar la vostra ajuda.

Notes anteriors a l’Espeleobloc:
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/10/socors-per-leric-la-dragonniere-1.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/10/eric-establie-es-mort.html

En el següent vídeo apareix un des reportatges més interessants de l'allau mediàtic d'aquest dies. És una producció de la TF1 amb el titol de Herois de les profunditats. (caldrà que disculpeu els fragments inicials d'altres noticies que no he pogut eliminar, toi i que crec que paga la pena)

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.