dimecres, 29 de setembre del 2010

Gouffre Berger per Robbie Shone

Novament en Shone i el seu equip ens mostren unes excel•lents imatges, en aquesta ocasió de la Gouffre Berger -1.122 m (boca clàssica / sifó) Engins, Isere, France.

El reportatge és una petita mostra del treball que l’ha dut al Vercors, dues setmanes al càmping d’Autrans, per tal de fotografiar cada obstacle, cada paisatge, amb l’objectiu d’il•lustrar un llibre de gran format que el seu amic Mark Wright està preparant patrocinat per la Fundació Petzl. Els guanys que se n’obtinguin d’aquesta publicació seran destinats per properes subvencions i suport financer de la Fundació.

Aquest “assalt fotogràfic massiu” tal com el descriu Robbie, fou possible gràcies a l’assistència de cinc espeleòlegs anglesos desplaçats d’Anglaterra per aquesta tasca de suport fotogràfic. Varen muntar un camp subterrani de cinc dies prop de la sala dels Tretze.

Cal destacar en aquest equip fotogràfic, el segon espeleòleg de l’esquerra, de gairebé 70 anys d’edat, ja participà en l'expedició del 1963 on Ken Pearce bussejà el sifó de -1.135..

La cambra fou una Canon EOS 5D Mark II, i s’utilitzà una combinació de fonts de llum per il•luminar les galeries gegants de la Berger, entre els que destaquen els PF300 cedits gentilment per Meggaflash Ltd. En la foto també podeu veure, entre el material utilitzat, els transmissors per sincronitzar els flaixos i les restes de més de 200 bombetes utilitzades.

Tal com ens té acostumats el que probablement sigui el millor espeleo- fotògraf actual, son unes imatges impressionants i sorprenentment força diferents del que havien vist fins ara de la Gouffre Berger.


Gracies Robbie!

2 comentaris:

  1. Actualment la Gouffre Berger ja fa 1320 metres de desnivell.

    Francesc Rubinat

    ResponElimina
  2. Increibles fotos d'en Robbie, felicitats

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.