dissabte, 4 de setembre del 2010

Dangerous Dick and the Duckbusters

 
En els anys 60 quan vaig començar a visitar assíduament totes les cavitats que teníem al nostre abast, el medi de locomoció que podíem utilitzar era el tren o el autobús... i era freqüent que omplíssim el temps del viatge entonant cançonetes, normalment manllevades de tonades populars amb lletres forçadament de temes espeleològics, sovint saltejades de expressions escatològiques i impúdiques.

Semblaria que aquest costum xirucaire s’ha perdut a casa nostra, però tinc ben viu el record d’una excursió a la Capsia Cave i als celebres ponors càrstics del Peloponés el 2005 amb un grup d’espeleòlegs americans que entre les reiterades peticions de “caves, caves, caves” estripàven joiosament un cançoner espeleo difícilment traduïble.

En congresos i trobades sovint escoltem grups més o menys “professionals” que s’atreveixen a amenitzar les vetllades amb alguna interpretació musical, però avui us vull presentar un grup que ha superat aquesta etapa inicial i podríem dir que s’ha "professionalitzat" son els canadencs Dangerous Dick and the Duckbusters

De les seves balades ja s’han editat tres CD’s i el producte de les seves vendes es destina a una societat sense ànim de lucre creada per la protecció i la conservació de les coves i el carst Canadenc.


En aquest enllaç podeu escoltar els diversos temes i podeu adquirir-ne els que us plaguin.

Una simpàtica inversió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.