dimarts, 14 de setembre del 2010

Centre de Tecnificació i Ensenyament de l’Espeleologia Catalana

El proper dissabte 25 de setembre a les 11h s’inaugurarà aquesta singular instal•lació, fruit de la cooperació de la Federació Catalana d’Espeleologia i l’Ajuntament de Vallirana, i amb la col•laboració del Centre Excursionista de Vallirana.

Segons veiem al fulletó de presentació, el centre disposa d’una capacitat per més de 20 persones, 2 dormitoris, cuina, sala-menjador, bany i dues aules per conferències i projeccions.


Un equipament adequat per programar accions formatives teòriques en la proximitat de l’Ordal – Garraf, tot permetent la realització de sortides en els propers relleus carstificats on es troben parets i cavitats adequades per les pràctiques tant d’iniciació com de perfeccionament pels espeleòlegs.

Tot seguit trobareu unes imatges de les instal•lacions extretes del fulletó de presentació i el targetó que ens ha tramés per la Federació per invitar-nos a la inauguració.



En aquest mateix acte es farà la presentació de la publicació de l’estudiós Enric Aragonés sobre la figura d’en Marià Faura i Sans. D’aquesta edició trobareu una ressenya de l’amic Francesc Miret en un proper article a l’Espeleobloc.

Agraïm la tasca realitzada pels companys, federatius, o no, i esperem que els resultats que se n’obtinguin estiguin a la alçada de la il•lusió i de l’esforç esmerçat en benefici del col•lectiu espeleològic català.



La Font d'Armena

No podem oblidar que és precisament a Vallirana on N. Font i Sagué el 1897, (ja fa mes de 100 anys) explorà la Font d’Armena, utilitzà fluoresceïna, teoritzà sobre el funcionament hidrològic i aconsellà exitosament el que calia fer per augmentar el seu cabal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.