dilluns, 20 de setembre del 2010

Campanya Vernera 2010 (2)

Coincidint amb la diada del 11.09.10, es realitzà una estada al Sistema de la Peña del Mediodia, amb l’objectiu de topografiar les galeries descobertes aquest agost.

En total s’afegiren 765 metres a l’anterior recorregut que ara totalitza 26.049 m topografiats.


Aquest nou tram amb galeries de grans volums sembla dirigir-se cap als pous dels Caladeros, de confirmar-se aquesta hipòtesi podria considerar-se l’accés a aquest sector partint de la boca de l’Espelunga de Mediodia.

L’aproximació exterior per l'espelunga és mes llarga, i l’itinerari sota terra també presenta alguns punts crítics, però degudament equipat, representaria un accés alternatiu lliure de passos sifonants, i per tant una via d’escapatòria en cas de inundacions.

Fragment de la poligonal (alçat) que mostra la complexitat del sector

L’entrada per la boca del Pozo Alto de la Chorrota i la gatera que condueix a les sèries de pous inicials, s’ha vist notablement eixamplada per l’acció dels artificiers aragonesos que amb el nostre recolzament preparen una jornada de simulacre de rescat pel proper cap de setmana del 24-26 de setembre.



Equip d’exploració: Josep Codina, Eduardo Mir i Francesc Subiranas.

2 comentaris:

  1. moltes felicitats als tres "companyers" !!!!

    ResponElimina
  2. Aquest hivern ja podem anar esmolant els grampons i entrar per la M4...veient les poligonals l'enllaç amb els Caladeros ja esta fet.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.