divendres, 27 d’agost del 2010

El Pou Lepineux a la PSM

Sota la coordinació de la Federació Navarra d’Espeleologia el passat 24 de juliol és possibilità el descens pel primitiu accés a la xarxa de la Pedra de San Martin. En aquesta data es franquejà el reixat que protegeix l’entrada i diversos grups d’espeleòlegs van refer el camí dels pioners a traves del tristament cèlebre Pou Lepineux.

Distribuïdes per la xarxa trobem diverses cròniques d’aquesta activitat, d’entre les que destaquem, el bloc dels companys de la SIES d’Esplugues, les fotos de Roberto Lumbreras « Rover » penjades a Flickr, i el complert reportatge fotogràfic d’en Brice Maestracci que trobareu al seu àlbum de Picasa.

D'en Brice presenten una selecció de les seves esplèndides imatges que ens mostren detalladament aquest descens.


















Es ben patent que el descens d’aquest pou de 320m està interromput per diversos grans replans, dels que destaquen els de -40 i -80 ( veieu la topografia que extraiem de la monumental obra d’en Carlos Puch), que tot i constituint una unitat geomorfològica, és evident que interrompen la “vertical”, pel que en termes d’exploració es pot qüestionar la seva unitat, avui repartida en 28 fraccionaments.
 

1 comentari:

  1. VICTOR heres único dando estas notocias. no se quien es el autor de las fotos, pero sabe lo que se hace. Felicidades a los dos. Fèlix Alabart.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.