divendres, 13 d’agost del 2010

Campanya Vernera 2010 (1)


Enguany la campanya estiuenca organitzada per la SIE a Vernera / Sistema de la Peña de Mediodia a Aragüés del Puerto ha tingut força dificultats per desenvolupar-se amb normalitat.

En primer lloc una climatologia complexa amb precipitacions de fins 120 litres /dia a finals de juliol i de 50 litres /dia a principis d’agost han dificultat l’accés al segon bivac per inundació de la gatera musical. Per altra banda alguns dels companys habituals en l’exploració del sistema no ha pogut acompanyar-nos en aquestes dates per problemes laborals, de salut i familiars. Finalment els dies de màxima concentració d’efectius ha estat de vuit espeleòlegs (4 de la SIE, 2 del GEB, 1 de Terol i 1 de Saragossa) i no tots amb disponibilitat de fer un atac de tres dies.

Esperant que en el propers mesos es pugui continuar la campanya d’enguany us faig un petit resum del que considerem mes rellevant:

Sistema de la Peña del Mediodía

Zona del 2n bivac
- Els 17 i 18 de juliol es realitza una nova escalada amb 87 m. topografiats.
- Del 4 al 6 d’agost noves escalades i descoberta d’una xarxa amb trams concrecionats. Parcialment explorada en uns 700 m de recorregut estimat, és una galeria molt interessant tant per les seves dimensions com que esperem que ens permeti reduir el temps d’accés al sector.
Fotos: Francesc Subiranas
Cascada Diana
- El 9 d’agost és supera el primer tram d’aquesta cascada i es deixa a mig pujar la segona. Sembla que amb poc esforç més ens permetrà accedir a un nou col•lector.


Altres petites cavitats i prospecció

- Localitzat, desobstruït, i parcialment explorat un nou P-40 molt estret, a prop de les dolines de gres de la cota 2100.

- Descens i topografia d’una cavitat « perduda » de -33 m situada en l’esglaó de falla de la zona de les V.

- Comprovació dels alts nivells de neu en les cavitats revisades ( en la Chelera de Napazal -90 no és pogué descendir més enllà dels -20 m).


- Dues petites escalades a la cova de Lizara.


Continuarem... i tal com deia l’amic Mora: “Vernera, no t’ho acabes”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.