dijous, 19 d’agost del 2010

20 Conferència Internacional de Biologia Subterrània

La Conferència biennal Internacional de Biologia Subterrània (ICSB) és el principal fòrum per a la presentació i discussió dels avenços en biologia subterrània teòrica i aplicada. També anomenada Simposi de biospeleologia, és celebrarà enguany a la emblemàtica localitat eslovena de Postojna del 29 d'agost fins el 3 de setembre.
Organitzat sota els auspicis de la Societat Internacional de Biologia Subterrània per la fakulteta Biotehniška - v Univerza Ljubljani, el Institut za raziskovanje Krasa ZRC SAZU i el Notranjski Muzej Postojna.

La seu de la trobada és l'impressionant hotel Jamski dvorec a l'entrada de les populars i turístiques coves de Postojna ( en italià Postumia, en alemany Adelsberg ).


El programa serà el següent:


Postojna és un municipi del sud-oest d'Eslovènia, amb una població de 14.581 habitants (2002). Dista uns 50 km de la capital, Ljubljana a meitat de camí cap al Mar Adriàtic, és coneguda sobretot per la cova del mateix nom (20 km de recorregut i visita turística amb tren interior), el Castell Predjama (Predjamski Grad), les coves de Skocjan, etc. al bell mig de regió del Karst ( Kras o Carso).

Es la seu del Institut del relleu càrstic, que pertany a l'Acadèmia de les Ciències de Eslovènia. La seva publicació periòdica, "Acta Carsologica", té un prestigi mundial. També relacionat amb el carst el museu Notranjski muzej Postojna conserva troballes arqueològiques, històriques i geològiques de primer ordre.



Podeu consultar mes detalls d'aquesta conferència en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.