dimarts, 27 de juliol del 2010

Wesley C. Skiles (06.03.1958 – 21.07.2010)

Wes, ha estat un actiu espeleosub, explorant i topografiant multitud de cavitats submergides, especialment a la seva terra nadiua de Florida (USA). Les seves fotos i pel•lícules subaquàtiques ens han deixat un valuós patrimoni gràfic que ens mostra la qualitat del seu treball.

Skiles va morir durant una immersió de Boynton Beach, Florida el 21 de juliol de 2010. Va fer un senyal als altres bussos amb els que estava filmant indicant que ascendia a la superfície. Poc després el seu cos va ser trobat a l'escull, els intents per reviure’l van ser infructuosos i posteriorment va ser declarat mort en un hospital local.

 "Nacional Geogràfic ha sabut de la mort tràgica de Wes Skiles, el consumat fotògraf submarí, cinematògraf i explorador amb el quals hem treballat freqüentment", deia el National Geographic en declaracions pròpies.

"El Departament del Xèrif del Comtat de Palm Beach està investigant l'incident, que ocorria després de la conclusió d'una expedició d'investigació/recerca científica relacionada amb vida marina fora la costa est de Florida. El nostre condol a la familia d’en Wes."

Una fotografia de Skiles és la coberta actual (Agost) de Nacional Geogràfic. L’editor en cap Chris Johns dedicava la seva “Nota de la redacció" al fotògraf en el mateix exemplar (Editor's Note: Diving Bahamas Caves).

Una galeria de les fotos de Skiles del reportatge es pot veure a l’enllaç Deep Dark Secrets ."Wes era un veritable explorador en tots els sentits i un esperit meravellós", deia Chris Johns avui.

"Tenia un nivell per a la fotografia submarina, la cinematografia i l’exploració que no es pot superar. Era un honor treballar amb ell, i se l'enyorarà profundament. Wes era un gran home que tenia un cor tendre”, escrivia Kurt Muchler, director executiu de fotografía.

"Li encantava treballar per la revista -- i la sensació era mútua. Últimament em deia que la seva mare sempre estava intentant que ell treballés més per nosaltres, i m'entristeix profundament el fet que ja no tindrem aquesta oportunitat. La seva última història per a nosaltres, Forats Blaus de les Bahames, és la portada de l'agost de 2010. És un testament de les habilitats fotogràfiques, el valor i la innocència infantil de Wes en la recerca del desconegut. Se l'enyorarà profundament", deia Mutchler.

A la web podreu trobar multitud d’enllaços d’en Wes, aqui us mostrem, lliures de drets, unes poques fotos i una de les seves filmacions.



Josep Pastor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.