dissabte, 3 de juliol del 2010

Exploracions 19

Els companys de l’Espeleo Club de Gràcia  acaben de publicar un nou exemplar de la seva revista Exploracions que en breu es distribuirà per clubs i subscriptors.

Han transcorregut deu anys des de la publicació de l’anterior número de la revista, però també es cert que el ECG ha continuat la seva producció editorial amb l’edició dels tres primers volums d’aquesta obra de referencia inexcusable que constitueix el Catàleg Espeleològic de Catalunya d’en Jordi de Valles.

De ben segur que altres circumstàncies han ajudat a que aquest darrer exemplar d’Exploracions ens arribi amb retard respecte a la cadencia que havien previst, però tot sabem que editar en paper i distribuir una publicació sense anim de lucre en els temps que corren no es una tasca facil, i per això, agraim a l’Espeleo Club de Gràcia i especialment a l’equip editor l’esforç realitzat.

He tingut accés a una pre-publicació en format pdf d’aquest exemplar, que tot i que pot verse afectada per algun retoc o correcció de darrera hora constituieix el gruix d’aquesta interessant publicació i hem permet fer aquesta petita crònica.

En la següent captura presento l’índex dels articles que publiquen.



Com podeu veure és un exemplar molt complert i de contingut prou divers per tal que tothom trobi articles del seu gust:
  • un detallat estudi paleontologic sobre un jaciment càrstic al Garraf que ocupa bona part de la revista.
  • noves descripcions de fauna cavernicola.
  • aportacions a la història de les exploracions en el XVII segle.
  • nova llista actualitzada de les grans cavitats de catalunya.
  • estudi climatologic d’una gelera subterrània al Montsec.
  • un article divulgatiu sobre les controvertides competicions paraespeleologiques de Técniques de Progressió Vertical (TPV).
  • finalment dos descensos d’engorjats catalans obra del malaurat company Alex Batllori.


Confio que en breu, tots els interessat puguem disposar d’un exemplar d’aquest número 19 d’Exploracions, que ben us asseguro, constitueix una lectura estimulant oferta per l’Espèleo Club de Gràcia.


Gràcies amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.