divendres, 4 de juny del 2010

Descens a cegues

Ja es possible subscriure’s en prepublicació, a la novel•la Blind Descens escrita per un autor d’èxit, que se’ns anuncia com la gran narració d’aventures espeleològiques per al gran públic.


Tot seguit us presento algunes fotografies i texts, extrets i adaptats del llançament editorial a EEUU, previst pel 26 de juny del 2010, 256 pàgines, ISBN 1400067677.

El 2004, dos grans científics-exploradors estan embrancats en una cursa frenètica per fer el darrer gran descobriment terrestre: l’Everest de les coves. El nord-americà Bill Stone en Sistema Cheve, ubicat al sud de Mèxic, una cavitat perillosa fins i tot en el reduït grup dels grans sistemes mundials.

A l'altre costat del globus, el llegendari ucraïnès Alexander Klimchouk, explora la Krubera, un enorme i fred sistema en la República de Geòrgia, on els perills de la meteorologia es veuen agreujats pels horrors de la guerra separatista en aquesta ex república soviètica.

Cheve



Krubera

Alexander Klimchouk


Cadascú amb el seu temperament i estil, però iguals en coneixements científics, valentia física i pura determinació.

El món no ha vist res igual des que Scott i Amundsen en la cursa pel Pol Sud en 1911-12. El vencedor de la cursa per la cavitat mundial de més profunditat tindrà un lloc al panteó dels descobridors al costat dels Cook, Peary, Amundsen, i Hillary, etc.

Blind Descens explora els més brillants i els més foscs aspectes de la tendència humana intemporal per descobrir i ser els primers. També és una èpica emocionant sobre un exercici que fa que el muntanyisme fins i tot l’extrem, i l'exploració de l'oceà pal•lideix en la comparació.

James M. Tabor va disposar d’un accés sense precedents als registres, diaris, fotografies i seqüències de vídeo d'aquestes expedicions, així com moltes hores d'entrevistes personals amb els participants supervivents. Descens Cec és un capítol inoblidable de la literatura clàssica de descoberta i aventura.

És també un testimoni de la supervivència humana i la resistència de dos homes extraordinaris on la implacable recerca de la grandesa els va portar a les altures i les profunditats del triomf i de la tragèdia com no podien haver imaginat.


El públic general probablement no coneixerà el desenllaç, però nosaltres espeleòlegs, transcorregut aquest sis anys, ja sabem qui ha sortit vencedor d’aquesta crida de l’abisme més pregon.

El que importa retransmetre d’aquestes exploracions i dels seus “rècords”, per altra banda sempre provisionals, és la seva contribució al millor coneixement d’un mon subterrani que per la seva pròpia naturalesa i invisibilitat ens depara encara moltes sorpreses pel futur, i cal dir-ho, també per la important aventura humana que representa aplegar voluntats i sacrificis per aconseguir allò aparentment tant inútil com explorar i desvetllar un bocí més d’aquesta terra.

3 comentaris:

  1. Pel que sembla els dos són exploradors solitaris. "S'obliden" del nombrós equip humà necessari per l'exploració d'aquestes cavitats.

    ResponElimina
  2. Francesc Rodríguez:
    Els espeleòlegs NO cambiarem mai, ja estem criticant i encara no ha sortit el llibre.
    Tinc l'esperança que la nova generació d'espeleòlegs catalans tinguin una visió positiva dels esdeveniments, gaire bé sempre organitzat de manera altruista.
    Espero que el sr anonim no s'enfadi amb mi.

    ResponElimina
  3. La ficció narrativa espeleològica és d'escàs recorregut. Destaca SHIBUMI, de Trevanian un excel·lent novel·la de gènere on el protagonista és un espeleòleg. L. Pérez F.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.