divendres, 28 de maig del 2010

La Cova de les Grans Canaletes

La cova de les Gran Canaletes de Villafranca de Conflent, habilitada pel turisme, constitueix una de les entrades a la xarxa Fullà-Canaletes, la cova més gran de Catalunya amb 26,5 km segons l’esplèndid llibre publicat pel Col•lectiu “Conflent Subterrani” de la que ja varem dedicar un anterior post en l’Espeleobloc.



Aquesta publicació, sens dubte, la millor monografia publicada sobre una cavitat de terres catalanes, estimulà el nostre desig de fer-hi una nova visita (veieu també aquest enllaç).

Diumenge passat (23.05.10) sorgí l’oportunitat de fer-hi un recorregut turístic clàssic amb un grup d’una cinquantena de persones de la tercera edat no espeleòlegs. Tot i la prevenció davant d’una “expedició” d’aquest tipus, la veritat es que gaudirem dels interessants paisatges d’aquests centenars de metres condicionats, que segons Delonca (co-descobridor) és la millor cova catalana de França.


De fet aquest article es pot entendre com un petit complement turístic de la magnifica obra citada.

En les següents pàgines web hi trobareu tota la informació necessària per fer-hi una visita organitzada:
http://www.grotte-grandes-canalettes.com/
http://www.3grottes.com/catala/index.html

El recorregut

D’entrada sorprèn per poc habitual, l’avís repetit, que esta permès fer-hi fotos i vídeo.

La visita d’una durada aproximada d’una hora, constitueix un passeig, que es pot fer amb guia o lliurement, seguint un itinerari abalisat, amb escales i ponts que faciliten el recorregut per la Galeria de les Grans Canaletes, la Sala Blanca, la Galeria d’Ankor i la Galeria de la Dona Nua fins un mirador sobre el seu pou. En la sala del Temple d’Ankor hi ha un auditori on després d’un petit parlament del Sr, Edmon Delonca es projecta sobre els conjunts estalagmitics un espectacle de llum i música de 25 minuts.

Evidentment que la vessant comercial de d’instal•lació hi es molt present, oferint-nos la venta de publicacions i guies del conjunt de les tres coves (Les Grans Canaletes, La Cova Bastera, i Les Canaletes), un CD de música originalment concebuda per la cavitat, etc. i probablement fora de tó una antesala amb vitrines de minerals i joies.

Us presentem extreta de la guia de les coves els fulls dedicats al recorregut turístic de les Grans Canaletes i una breu nota sobre la datació de 350.000 anys obtinguda en l’anàlisi d’una mostra de la columna denominada Tomba de Martel.


L’oferta

La botiga

Les concrecions




Els condicionaments


1 comentari:

  1. Victor. soy Fèlix Alabart,Me ha gustado la publicación, precisamente pasamos por este sector mas o menos cada 15 días, pues estamos fotografiando todas las galerías NO turísticas Josep Herrerías y yo. Precisamente el próximo día 31 (Lunes) de este mes visitaremos la galería dels MACARRONS y la sala D´AMOR.
    Los dias 5-12-19-26 de Julio, saldrá en mí Blog, vistas de estas galerías,en Noviembre y Diciembre saldra otra remesa, y así toda la cueva sucesibamente esta completar los 24 kilometros de galerías. Fèlix.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.