diumenge, 2 de maig del 2010

Corral Nou i Esquelets


Dijous 29.04.10, avui ens em aplegat deu amics (6 del SIE, 4 del GEB i 1 del GIE): Enric, Jaume J., Jordi, Josep, Julià, Pere, Ricard, Valeria, “Víctor” i “Visu”.

Iniciem un nou projecte bioespeleològic, tot i que també relacionat amb el treball en marxa sobre la deriva genètica els troglocharinus segons els seu ADN, ara ens centrem en els trogocharinus ferreri que colonitzen el massis del Garraf tot cercant la seva variabilitat al llarg de l’extensió geogràfica del relleu i de les diferencies geològiques dels seus materials.

Les primeres recol•leccions han estat a l’avenc del Corral Nou, on també s’han collit altres insectes i un exemplar esplèndid de pseudoescorpí, que constitueix una nova localitat de les conegudes fins ara.. En el proper avenc dels Esquelets, molt polsegós, no hem localitzat cap fauna d’interès.

Tot seguit us presentem informació gràfica sobre la sortida.

Avenc del Corral Nou










A l’avenc del Corral Nou, al fons del P23 hi ha una instal•lació de cordes que remunten per accedir a una via inèdita. No sabem qui ha iniciat aquestes escalades, ni veient la pàgina dels infatigables “Dalton”hi trobem cap referència. Tot i respectant la seva autoria, ens agradaria saber-ne més i agrairem als seus descobridors que ho publiquin tan aviat com els sigui possible.

Avenc dels Esquelets







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.