diumenge, 28 de març del 2010

Visites a l’avenc Montserrat Ubach

Fotos: Rat Penat

Algú deia, cal suposar que amb bona intenció, que les exploracions a l’Avenc Montserrat Ubach (també coneguda com Bòfia de Torremas) no eren ben vistes pels propietaris de la finca on es situa la cavitat i que no concedien permís per la visita.

Res mes lluny de la realitat, en Joan Pujantell, propietari de la finca Cavallera de Canalda, li ha tramés al company Joan Montoya (GEXXI) el següent comunicat que ha penjat en el seu bloc:

"US DIGUI EL QUE US DIGUI LA FCE QUANT FEU ALGUNA CONSULTA SOBRE LA BOFIA DE TORREMAS, SITUADA DINTRE DE LA MEVA FINCA, LA BOFIA ESTA OBERTA A TOTES AQUELLES PERSONES QUE LA RESERVIN AMB ANTEL•LACIO I QUE S'INCRIGUIN AL NOSTRE REGISTRE.

NO COBREM RES PER FER-LA JA QUE MOLTS DELS ESPELEOLECS SON CLIENTS DELS NOSTRES ALLOTJAMENTS RURALS.


EVIDENTMENT L'ACCES ESTA TOTALMENT PROHIBIT SENSE ELS TRAMITS ESMENTATS I A AQUELLA GENT QUE NO SAP SURTIR DE CASA SENSE IMPOSAR LA SEVA LLEI A LA PROPIETAT DELS ALTRES I FER-HI DESTROSSES.


DESDE QUE PORTO PERSONALMENT LA GESTIO DE LA BOFIA ENS HAN VISITAT MES DE MIL ESPELEOLEGS"

MOLTES GRACIES I SALUTACIONS A TOTES AQUELLES PERSONES QUE ENS VISITEN AMB CONSIDERACIO I RESPECTE A LA NOSTRA FINCA"

Per qualsevol consulta i o reserva de la cavitat
Telf: 639132093 / 973299159
WEB: casacavallera.com



Hem aprofitat aquesta nota per incloure algunes de les esplèndides fotos d’en Rat Penat i recomanar-vos que visiteu el seu bloc en aquesta adreça.







Enllaços anteriors d’aquesta cavitat en l’Espeleobloc
http://espeleobloc.blogspot.com/2007/05/localitzaci-avenc-montserrat-ubach.html
http://espeleobloc.blogspot.com/2009/03/45-anys-de-lavenc-montserrat-ubach.html

4 comentaris:

  1. Una cacicada mes del terratinents de aquestes contrades el proxim pas sera la obligacio de ser client del seu negoci
    Cordialment: J Coma

    ResponElimina
  2. Aquest dissabte vaig visitar per tercer cop la Bòfia de Torremàs. Estava una mica intrigat de si tot funcionaria com sempre, ja que fa poc va aparèixer un comunicat a la web de la federació d'espeleologia, de una comissió sobre aquest avenc. Per cert que hem va xocar la llunyania, d'algun dels signants.
    Vaig trucar a en Joan Pujantell i hem va dir que no hi havia cap problema, que només calia signar el document habitual. Un cop allí, a pesar d'estar enfeinat, ens va atendre amb la màxima amabilitat i ens va fer cinc cèntims de com estaven les coses.
    En primer lloc ens va ensenyar documents que daten del 1500, on ja figura ja figura la Bofia de Torra Marsa, que amb el temps ha esdevingut Bòfia de Torremàs. No acabo d'entendre l'insistència de la Montserrat Ubach, en canviar un nom tant consolidat, a una cavitat. Els topònims formen part del patrimoni cultural i crec que s'haurien de respectar.
    Sobre els rètols que prohibeixen el pas, penso que son del tot normals, ja que es tracta de una PROPIETAT PRIVADA. En aquell indret i passegen clients de Casa Cavallera i per tots es conegut, que es força perillós, el camí que porta a la Bòfia per gent poc avesada. El propietari es responsable del que els pugui succeir, ja que ha senyalitzat camins perquè puguin fer senderisme.
    Vull agrair l'esforç que fa en Joan Pujantell, per posar una mica d'ordre en les visites a aquesta cavitat, evitant que coincideixin diversos grups en un mateix dia. Crec que no cal ser un expert en lleis, per entendre que la cavitat s'ubica en una propietat privada i que per tant ens estem ficant a casa d'un altre. Lògicament cal demanar permís a aquesta persona i ser respectuós amb els seus bens. Crec que la COMISSIÓ PER A LA PROTECCIÓ DE L’AVENC MONTSERRAT UBACH no te cap sentit. Penso que seria força mes útil, que la federació dediques recursos a netejar la cavitat de restes de carbur, pintades o ancoratges quintuplicats.

    ResponElimina
  3. Algu sap qui es aquest tal Jordi Lloret que treballa a preu fet pel qui sigui ?? Aquest Sr. nomes fa que publicar articles sense argumentar.Aquest Sr. es tindrie que dur als tribunals perque argumentes el que escriu. Els que coneixen personalment al propietari sabem de primera ma la situacio i persecucio a la que l'estan sotmeten desde la Federacio i l'entorn de la Sra. Monserrat Ubach.
    Anims Joan
    Aquesta regulacio es bona per tu i nosaltres
    Josep BCN

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.