dilluns, 25 de gener del 2010

Una “marnière” Normande



Adaptació d’un e-correu d’en Damien Butaeve

Avui us presento unes esplèndides fotos que documenten l’exploració d’una mina d’extracció d’argila, una “marnière” en el Pays d'Auge (Calvados), estudiada amb els membres de l'equip d'espeleologia de Hérouville el passat 17.01.2010. Els pous són accessos a les pedreres subterrànies on van ser extrets les argiles calcàries utilitzades als camps de conreu. Després del seu tancament sovint han estat tapades i oblidades.







Aquestes excavacions són molt nombroses, sovint inestables, i plantegen problemes per la gestió de la superfície del territori. Sobretot perquè resten oblidades durant centenars d'anys, sense punts de referència, fins que s’obren accidentalment per un ensorrament. El seu estudi i la seva topografia és una de les activitats classiques dels espeleòlegs a Normandia.

"Coneguda l’entrada pels propietaris, un assumpte de bens inmobiliaris els aconsellà contactar-nos per conèixer l'extensió de l’excavació. Agradable sorpresa per a nosaltres: hem realitzat una bonica exploració de prop de 40 per 30 m, molt estable, i on nosaltres vam ser els primers a entrar des del segle 18. "

Seguidament incloc un document genèric sobre les “marnières” i els seus riscos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.