S'han format gràcies a un procés càrstic en el que han intervingut les favorables condicions tectòniques, les característiques d’extrema puresa de les calcaries i les pluges (mitjana anual de 1.800 mm) amb un gran poder de dissolució.
Gràfic evolutiu (National Geograhic)
Tsingy és una expressió onomatopeica malgaix que fa referència al so dels pinacles quan se'ls colpeja, semblant al d'una campana.
En l’edició de desembre 2009 (vol.25, núm 6) de la revista del National Geographic España es publica un article de Neil Shea “Al filo de la navaja, la vida en el laberinto de piedra de Madagascar” amb fotos del nostre ben apreciat Stephen Alvarez, de les que reproduïm una selecció.
Aquesta reserva natural integral es localitza en el centre oest de la província de Mahajanga, Madagascar. La seva geologia excepcional, les seves ben conservades selves de manglar i la seva rica fauna de lèmurs, ocells, camaleons i altres espècies van motivar la seva inclusió en el Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 1990. (en aquest enllaç podeu veure un vídeo)
L’editorial Altus (2006) ha publicat un llibre il•lustrat amb el títol
TSINGY – Stone Forest – MADAGASCAR
Obra de Olivier Grunewald i David Wolozan
192 pàgines a color.
ISBN 2-9526011-1-9
Vídeo d'un itinerari senyalitzat pel Tsingy (2006)
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.