diumenge, 10 de gener del 2010

L’exploració de la cova Codisera


La cova Codisera o Coquisera, situada a la depressió tancada de Matienzo (Cantabria) és una de les 3.337 cavitats conegudes en aquest sector densament carstificat de 26 km quadrats, probablement una de les localitats millor catalogades de la península. Podeu accedir al inventari detallat dels espeleòlegs anglesos de Lancaster en aquesta adreça.

La Secció d’Espeleologia del Seminari Sautuola (S.E.S.S.), del Museu de Prehistòria i Arqueologia de Santander exploraren la Codisera (2.286 m de recorregut i -144 m de desnivell) en els anys 60, dels que us presentem la topografia del 1964.



L’objectiu d’aquesta nota es incloure un vídeo històric produït pel noticiari franquista No-Do. El document resulta interessant per diversos motius entre el que cal destacar la visió de la tècnica d’exploració de l'època.

3 comentaris:

  1. Una maravella. Es l'única vegada a la meva vida que en venen ganes de dir. ¡Viva Franco! Sería bó recuperar el NODO de l'avenc de la Ferla per veure el Montoriol i el GES en la mítica exploració. No se si l'archiu NODO está a disposició.

    Víctor Ferrer

    ResponElimina
  2. És magnific aquest video!!!

    ResponElimina
  3. M´agradaría que els vells companys del Seminario Sautuola puguesin veure aixó!

    Floren

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.