dijous, 31 de desembre del 2009

Més enllà dels límits



DVD Beyond the limits 2009

Versió anglesa amb subtítols en castellà.
Tràilers i comandes en aquesta adreça.

Del Pozo Azul de la burgalesa Covanera, n’hem parlat sovint en aquest bloc, ara ens comuniquen la realització d’un DVD de les campanyes d’enguany.

Certament le dimensions d’aquesta cavitat son impressionants, un primer sifó de 700m de longitud i -21, un tram aeri de 300 m (la bombolla), un segon sifó de 5160 m i -71, un segon tram aeri de 90 m i un tercer sifó del que s’han explorat 160m i -8...i continua constitueix un excepcional cavitat subaquàtica, i un repte humà i tècnic per tal de continuar avançamt en la seva exploració.



Rodat durant les exploracions d'estiu de 2009, "Beyond the limits" ens mostra alguns dels exploradors més actius d'Europa treballant junts per estendre l'exploració cada vegada més lluny dins d'aquesta gran cavitat.

Immersions de llarga distància (més de 6Km en aigua a 11 º Centígrads) amb descompressions en hàbitats, torpedes grans i ràpids, rebreathers modificats i tot tipus d'equipament són usats pels exploradors per arribar continuar l'exploració.

Narrat pels protagonistes, aquest documental ens permet conèixer una mica més sobre els espeleobussejadors, els seus equips, motivacions i relacions d'amistat.

Els bussejadors de punta Jason Mallinson, Rick Stanton, John Volanthen i René Houben recolzats per un gran equip internacional realitzen una de les immersions en sifó més llargues del món.

Pels que vulgueu aprofundir sobre les exploracions d’aquesta cavitat us recomano vivament que visiteu l’excel•lent pàgina Espeleobuceo en Burgos on el company Rupo recull una documentació exhaustiva sobre els treballs que s’hi van realitzant.



Com complement d'aquesta nota recuperem una notable presentació de Deportes Laser / Lapido/ Seguro on ens mostren els treballs del periòde 1978 - 1991 al Pozo Azul.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.