diumenge, 8 de novembre del 2009

Pinargözü

En la necológica d’en Claude Chabert citàvem nosaltres la invitació que reberem per participar en l’exploració de Pinargözü ( la cova del vent) on es mesuraren les extraordinàries velocitats d’aire de 153 km/hora, i un dels nostres lectors ens demanava mes informació sobre aquesta surgència remuntant.

L’amic Víctor Ferrer, que aportà un comentari de resposta, te raó en considerar que la regió fou visitada pels companys del GES que publicaren un capítol dedicat a Turquia en el interessant llibre “Cuevas Exóticas” d’en Juan Ullastre tot i que les seves descobertes més interessants foren realitzades en la llunyana regió de Bursa en el sistema subterrani de Ayva Köyü – Çankuyu Mevki.


De Pinargözü no tinc més informació de detall que la subministrada per l’article d’en Chabert que crec que fou publicat a la revista La Montagne & Alpinisme, probablement l’any 1977. Seguidament la trobareu incrustada en el format Scribd.




Evidentment cal considerar que durant tant temps transcorregut les exploracions hauran continuat avançant.

Les darreres dades ens diuen que el seu recorregut ja arriba als 16.000 m i un extraordinari desnivell positiu de +720 m .

Hores d’ara si algú està interessat en aquesta cavitat crec que deuria de posar-se en contacte amb la Federació Turca d’Espeleologia de la que aquí us facilito l’enllaç a la seva pàgina web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.