dissabte, 14 de novembre del 2009

En record de Josep Subils. Espeleocat tallers 9



En Josep Subils, membre del SES (C.E. Puigmal), EDECA (Centre Aragonés) i ERE (CEC) fou president del Comité Regional d’Exploracions Subterrànies.

Desplegà una intensa activitat espeleològica en la que destaquen les campanyes a Terol i al Solsonés en les que participaren nombrosos grups catalans.

La seva activitat espeleosub en els anys 60, cova de la Ubriga, rabeig del Cavall, espluga de Francolí... restà definitvament truncada pel fatal accident al sifó de la Tuta Freda (Fou de Bor) l’agost del 1965.

President del Comité


Operació Turolensis


Operació Solsonés


L’acte comptarà amb la presència del president del CEC, Sr Josep Manel Puente, i del president de la Federació Catalana d‘Espeleologia, Sr Hilari Moreno, i inclourà una taula rodona a càrrec de diferents persones que van conèixer en Josep Subils. Posteriorment es projectarà l’audiovisual que porta per nom “El Subils que vaig conèixer”, a càrrec de Montserrat Ubach.




9 comentaris:

  1. Muy bien este reconocimiento, lo unico que sabe mal es que no se nombre al C.E.Puigmal donde Jose Subils se formo espeleologicamente y pertenecio a este club mas de cinco años siendo Instructor en varios Cursillos organizados por las S.E.S. del C.E.Puigmal, y las Operacion Turolensis fueron organizadas con el dentro de la S.E.S.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó,es molt estrany que no es parli del SES-Puigmal, tambe seria interesant que es convidesin al germa i a antics membres del SES companys de aventures d'en Josep Subils.

    ResponElimina
  3. La realitat final i concluent es que es tracta del lluiment de "Don Hilario y sus palmeros", de ben segur que durant l'acte a algú li caurà alguna medalla, ni que sigui a títol postum. La questió es sortir a la foto.

    ResponElimina
  4. No entenc com es donen opinions abans de l'acte. Tothom ho sap tot, oi?
    Lluís Auroux

    ResponElimina
  5. Yo creo que no hay que polemizar nada, pero por experiencia hay que clarificar la historia, esto que todos lo saben, no me queda muy claro, yo al menos he intentado antes de este acto indicar que tal como este post dice " miembro de Adeca y del CEC" omitiendo al S.E.S que era realmente de donde era, simplemente es un matiz no para hacer una polemica solo para clarificar la historia que supongo que va de esto, por cierto Godoy como queda????

    ResponElimina
  6. Esta medalla llevara cola, si llego a saber lo de la condecoración no voy.
    Y opino lo mismo que el que hace el comentario de arriba. POR CIERTO GODOY COMO QUEDA????
    Fèlix alabart.

    ResponElimina
  7. ¿Introductor de la Espeleología Catalana?
    A mi entender creo que los Señores Faura i Sans,
    Font i Sagué, Joaquim Monturiol, Francesc Vicens,
    J. Mº Thomas, Amat i Carreras y un largo etc. ¿donde los clasificamos?

    F.C.E. prapara más medallas.

    ResponElimina
  8. Señora Montserrat Ubach. Su amigo Subils, de FORJADOR de la Espeleología Catalana nada de nada. el comentario de arriba lo dice todo, cuando él se inició en la Espeleología ya avia mucha gente que ya la practicaba y desde hacia varios años, por ejemplo Fèlix Alabart, Oscar Andres, Roman Marquez, Joaquim Monturiol, Francesc Vicens, Amat y Carreras, recuerda que el primer grupo dedicado a la Espeleología fue el G.E.S. del Muntanyenc, y despues le siguio es S.E.S. del club Esqui Puigmal todos en 1948, en esta fecha ya salia sólo Fèlix Alabart y con su inseparable Cámara fotográfica. Vonviendo más atras, Estaban. Faura i Sans, o Font i Sagué, Joaquim Monturiol, Francesc Vicens, Amat i Carreras,y un largo rosario de verdaderos pioneros, Forjadores, he introductores de la Espeleogía Catalana.

    ResponElimina
  9. I que importa tot aixo que dieu si a la fi va morir fent allo que a ell l´omplia.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.