dimecres, 7 d’octubre del 2009

Valorització de la fauna cavernícola


Les particularitats del hàbitat subterrani i el fràgil equilibri que s’atribueix a la fauna que s’hi ha adaptat es objecte de mesures proteccionistes especialment actives en les reserves d’espais “naturals”.

Quan el legislador rep una llista de especies “amenaçades” li resulta massa fàcil decretar la prohibició de visita o tancament de les cavitats concernides, sense considerar el cúmul d’implicacions que aquestes mesures representen, entre elles impossibilitar les investigacions dels que precisament han estat els seus “descobridors”.

Paral·lelament hi ha qui ha optat per informar, per valoritzar aquesta fauna, en el convenciment de que el coneixement contribuirà a protegir aquest valuós patrimoni.

Es un tema controvertit, especialment en el medi subterrani, on el invertebrats comparteixen les cavitats amb el medi intersticial.

A continuació trobareu uns exemples de materials informatius i un llistat dels invertebrats catalans que requereixen mesures de conservació entre els que hi trobareu nombroses localitzacions cavernícoles.














Encara que tingui un regust del 68, recomanem aquella sentencia “prohibit prohibir”, abans de tot cal educar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.