dissabte, 10 d’octubre del 2009

La cueva de la esperanza

En la interessant revista GEO Una nueva visión del mundo, número 272, corresponent al passat mes de setembre, que he trobat gràcies als serveis de la Xarxa de biblioteques Municipals de Barcelona, es publica un article de 20 pàgines sobre les investigacions a la cèlebre cova de Lechuguilla.

Com que no he aconseguit el permís per reproduir la integritat de l’article uns presento quatre imatges (un 20%) d’aquest material, que amb text de Lars Abromeit i fotografies de Carsten Peter, es difonen les investigacions de la microbiòloga Hazel Barton a la recerca de microorganismes que han desenvolupat mecanismes de supervivència per tal d’adaptar-se a les extremes condicions de la cavitat


Segons ens diu, alguns dels microorganismes extrets de l’interior de cavitats han estat capaços de matar cèl·lules cancerígenes.

Aquest camp d’investigació, a la recerca de sintetitzar fàrmacs per tal de combatre les toxines desenvolupades en la vida “superficial”, segons la doctora Barton té un gran futur en la exploració espeleològica.

Us recomano l’article (i la revista) on trobareu el detall d’aquesta narració i de les esplèndides imatges de la Lechuguilla que l’acompanyen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.