divendres, 25 de setembre del 2009

Coves de cel


Grotte di cielo: viaggio nel cuore dei ghiacciai

Caves of Sky: a journey in the heart of glaciers
Cuevas de Cielo: viaje en el corazon de los glaciares
Llibre 22,5 x 22,5 cm
La Venta / Ed. Tintoreto, Italia.
2a edició 2007
156 pàgines

ISBN 978-88-95370-02-6
Preu 30 euros a Montagna.Ecstore.it

Aquest llibre descriu les glaceres i les coves que es formen dins d'elles, abismes esculpits en un tros de cel.

Les imatges són especialment cuidades i s'imprimeixen en blanc i negre amb una tècnica d'impressió innovadora,que augmenta la llum i la profunditat.
Les glaceres són les parts més efímeres del paisatge, únics fragments de la geologia capaç de mostrar les variacions en el curt temps d'una vida humana. Format per l'acumulació de neu vella son el testimoni més evident i estable de les vicissituds del clima.

Des de fa temps se sap que els rius que les recorren s’engoleixen en els abismes de les glaceres, desapareixent en les profunditats del gel, però només recentment hem après seguint els glaciospeleòlegs com funciona la lenta reconstrucció de la complexa estructura interna de les glaceres.

Aquestes coves canviants com els núvols, però al mateix temps formes estables, com ara els remolins en un riu, són d'extraordinària bellesa, la profunditat excavada en un tros de cel.

Premis i Reconeixements:
Patrocini de la UNESCO per l'interès científic i popular en l'informe de treball per a l'Any Polar Internacional 2007-2009.

Gambrinus Premi "Mazzotti G." 2005 per a la literatura de muntanya, l'exploració, l'ecologia i l'artesania tradicional.

Autors Giovanni Badini, Antonio De Vivo i Leonardo Piccini, glaciospeleòlegs en actiu participen activament en les exploracions de l’Associació Geogràfica La Venta, que ha organitzat més de 30 expedicions espeleológiques en diverses parts del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.