divendres, 7 d’agost del 2009

Bivacs


En l’exploració de cavitats complexes sovint instal·lem bivacs per facilitar la permanència perllongada durant diversos dies, i així aconseguir més hores efectives de treball amb una suficient seguretat.

A la SIE hem fet bivacs de tota mena, Tornero, Cuberes, Muxa. Texa, Punta de las Olas, Bufona, Chorrota, etc. Cadascun d’ells condicionats per l’espai disponible, la temperatura, les corrent d’aire, la presència d’aigua, etc.

Adjunto en format Scribd dos document interessants, el primer un treball molt complert d’en José Angel Gómez, incloent un qüestionari amb les nostres respostes sobre els bivacs a Pics d’Europa.






El segon, escrit pel prestigiós Sergio Garcia-Dils de l’Escola Espanyola d’Espeleologia és una bona síntesi amb la garantia de les seves experiències de bivacs de llarga durada en l’exploració de la Krubera-Voronja.







1 comentari:

  1. El vivac subterrani es una eina fonamental per la exploració subterrània de grans cavitats. I encara que sembli mentida molts grups d'espeleologia no en son partidaris.
    Si es volen aconseguir resultats hem de "pernoctar" i instal·lar-nos "comodament" en campament subterrani normalment en vivac, ja que els campaments pesats no son gaire operatius.

    Enric P.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.