dijous, 2 de juliol del 2009

Topografia. Espeleocat Tallers 3 fi

El passat dimarts 30.06 es realitzà als locals de la SIE del C.E. Àliga de Barcelona, el 3r taller Espeleocat, dedicat en aquesta ocasió a Topografia amb el títol de Topografiant el Sistema de la Peña del Mediodía.

Prèviament es procedí a la instal·lació del programari i fitxers complementaris (incloent-hi la topografia del Sistema de la Peña del Mediodía) en els 8 pc’s portàtils aportats pels assistents. D’altres se’n van endur els fitxers en pen-drives.



La sessió s’estructurà en quatre etapes:

- Benvinguda i presentació de la SIE.

- Eines clàssiques i modernes, amb especial atenció al mesurador digital de direcció+inclinació SAP.

- Visió fotogràfica i gràfics dels sistema topografiat.

- Programari de domini públic utilitzat: Survex, Geotiff Examiner i Arc Explorer Java edition for education, amb la construcció en directe d’un fitxer survex, exportació al format DXF, calibració d’un mapa, i la incorporació al Sistema d’Informació Geogràfica Arc Explorer de les capes cartogràfica i topografia subterrània.



Finalitzada la sessió s’efectua un visita al local i s’aprofita per resoldre dubtes i apuntar possibles projectes de cooperació.

Amb la presència d’unes 25 persones de diversos grups, ha estat el taller més concorregut dels celebrats fins ara. Potser el tema ha estat més proper als interessos dels espeleòlegs?

Recordeu que el proper Espeleocat es dedicarà a la fotografia espeleològica el proper 15 de setembre a les 19,30h al local de la SIS del C.E. Terrassa.

4 comentaris:

  1. Com comentaba en un altre blog amb un article sobre aquest mateix tema: no només cal contar els 25 assistents (xifra interessant) crec que val la pena parar-se a pensar en la mitja d'edat dels assitents (veure fotos).

    ResponElimina
  2. un dels fets també que no s'apuntes mes espeleolegs podria ser el de fer el taller en dimarts.

    ResponElimina
  3. Excel·lent feina de divulgació, enhorabona, crec que malgrat que sembli que hi hagui poca assistència, no es aixi ja que el tema no es dels que es digui que es "popular". Personalment me haguès agradat molt assistir, i tenir el privilegi de escoltar les explicacions d'en Víctor i en Josep, pero tenia un altre reunió a la mateixa hora.
    Espero que aquests tallers tinguin una continuitat, ja que son la esencia de la espeleologia en un moment que la majoria dels esforços i diners van a parar a activitats esportives alienes a la espeleo.

    Enric P.

    ResponElimina
  4. Crec que cal insistir en la diferenciació de la visió que es té de l'espeleologia a Catalunya respecte altres llocs.
    L'Espeleocat pot arribar a complir molts objectius:
    -coneixements més enllà dels esportius -molt lloables, per cert-.
    -Aprofundiment i divulgació de les diverses matèries.
    -Millor comunicació i relació d'espeleòlegs i grups.

    M'han comentat que la sessió de topografia va ser molt profitosa i, sembla ser, que tant el Víctor com en Josep Guarro estan disposats a continuar en aquesta labor divulgativa.

    Joan F.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.