dilluns, 1 de juny del 2009

Grotta di San Giovanni

La Grotta de San Giovanni De S’Aqua Rutta és una de les singulars cavitats aprofitades pel traçat d’una carretera, probablement amb els seus 850 metres de túnel natural asfaltat es situa en el primer lloc europeu d’aquesta categoria.



Situada a només tres quilòmetres al nord de Domusnovas, a la província de Carbonia-Iglesias (Sardenya). Des de 1999 s’ha convertit en monument nacional i per la seva protecció s’ha desenvolupat una carretera de circumval·lació per desviar el transit automobilístic. Hores d’ara el trajecte,que està il·luminat es pot realitzar a peu o en bicicleta.



Tal com es pot veure en la topografia que presentem el tram de cova-tunel es només una part del complex subterrani.


Coneguda des de sempre, amb presencia de construccions nuragiques, te un ric patrimoni folklòric i d’amagatall de bandolers.
Els grups espeleo locals descobreixen en els anys 60 la derivació Su Stampu de Pireddu que ha estat objecte de treballs continuats tant en la part aeria com el sector inundat objectiu dels espeleosub que han superat un primer sifó de 36m i -10 i en el segon sifó s’han aconseguit els -80,5m per membres de la Federazione Speleologica Sarda el 28 i 29 de novembre del 1998.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.