Ja tenim les primeres proves d'impremta del fulletó de propaganda.
És un tríptic que aquí es presenta retallat perquè sigui més llegible.
Recordem, perquè és molt important, que la primera activitat, Bioespeleologia, ja tindrà lloc el proper dia 6 de juny en una primera sessió de pràctiques dins de cova, per fer el dia 9 de juny la segona sessió teòrica-i-pràctiques de laboratori al Museu de BCN.
En tots els actes, l'assistència és del tot lliure i no hi ha cap cost d’inscripció. Tampoc cal ser membre de cap grup ni associació.
Per qualsevol consulta, a la Federació Catalana d'Espeleologia: tel. 93.265.22.41; mail fce@espeleo.cat, o bé a l'Associació Catalana de Bioespeleologia: biosp@hotmail.com
Així mateix recordar que durant el mes de juny hi ha tres esdeveniments;
-Bioespeleologia
-Aigües Subterrànies
-Topografia
Els mesos de juliol i agost no hi haurà cap acte per respectar les expedicions d'estiu i les vacances. El retorn de les activitat serà el mes de setembre, per finalitzar a les acaballes de novembre.
Un aspecte important, potser el que més: A més de partir d'un grup d'iniciadors, s'ha aconseguit coordinar tota una serie de ponents; grups; clubs, museus i associacions, que amablement han facilitat els mitjans humans i els locals necessaris pels actes. Això em recorda aquell Cicle d'Estudis Monogràfics -CEM-, d'entre els anys 1967 i 1970 (aprox.) en el que els grups que treballaven en zones determinades i volien fer públiques les seves activitats espeleològiques i els resultats, feien unes sessions públiques a la seva seu.
S'han programat una serie de temes molt particulars i, podríem dir que moderns o ben actuals, i que poques vegades s'havien inclòs en actes docents; Per exemple, les Aigües Subterrànies, la Creació de Blocs o els Estudis Espeleo-Atmosfèrics. S'ha intentat donar un caire de ciències i especialitzacions d'acord amb el avui-dia.
També en els temes més clàssics, com la Bioespeleologia, a més d'una exposició de les actuals tècniques d'estudi genètic de la fauna cavernícola, la temàtica de fons estarà dedicada a la fauna de les grans cavitats d'alta muntanya, amb les seves particulars característiques de biòtops amb baixes temperatures; manca de matèria orgànica; corrents d'aire; inundacions, etc.
L'Arqueologia-Paleontologia, també tocarà punts delicats com són què fer davant d'una descoberta i les actuals normatives. En fi, que s'ha procurat fugir de les clàssiques xerrades afegint-hi un complement de temàtiques actuals i treballs-pràctiques així de camp com de taller.
Hi ha el neguit de que aquestes activitats tinguin continuïtat els propers anys. A més de temes que es poden repetir amb diferent enfoc, encara queden molts altres temes per tocar i que també són d'interès general.
Crec que, si tots responem, pot haver-hi corda per temps!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.