dimecres, 11 de març del 2009

Europa fa un milió d’anys

Exposició al Museu d’Arqueologia de Catalunya
Passeig de Santa Madrona, 39 (Montjuic)
Del 12 de març al 14 de juny de 2009

Hipopòtams, rinoceronts gegants, tigres de dents de sabre, elefants, licaons i d’altres habitants de la sabana sempre sota l’atenta mirada de carronyaires com les antigues hienes o el primer europeu: l’avantpassat de l’Homo antecessor. Aquesta és la fauna que hi havia a la península Ibèrica ara fa un milió d’anys. Un ecosistema similar al de les sabanes humides de l’Àfrica actual, amb animals insòlits i ja extingits.

Aquesta exposició ens trasllada, de manera didàctica, als orígens de la vida al planeta Terra, ens mostra com varen configurar-se de forma progressiva els actuals continents i com les diferents variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques, entre elles l’espècie humana, en diferents localitzacions geogràfiques.

El muntatge expositiu inclou recreacions de paisatges de l’època i grans escenografies que permeten que el visitant conegui quin era l’ecosistema d’ara fa un milió d’anys i com era la fauna que l’habitava. La mostra presenta també com a novetat restitucions virtuals de l’Homo antecessor.

Al mateix temps, l’exposició es complementa amb activitats didàctiques i un cicle de conferències que portarà a alguns dels principals investigadors d’aquest període de l’evolució.

L’exposició està produïda per l’Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES) de la Universitat Rovira i Virgili. Amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).


Hem rebut la següent invitació, que fem extensiva a tots els lectors de l’Espeleobloc, per asistir a la conferència del Dr. Eudal CarbonellEl primer europeu: La mandíbula de Sima de l’Elefant (Atapuerca” a les 19 h. del dijous 12 de març i tot seguit la inauguració de l’exposició, a les 20h.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.