dilluns, 17 de novembre del 2008

La fotografia subterrània

Propera publicació


Ya està gairebé a punt el llibre La Fotografía Subterránea de Jabier Les que publicarà la Federació Espanyola d'Espeleologia i que sens dubte s'edita per intentar contribuir a millorar tecnicament els resultats de les campanyes fotogràfiques sota terra.

El llibre està constituït de 4 grans apartats, el primer és un repàs històric, el segon l'equipament, tipus de material, etc…en el capitol la fotografia subterrània, s'analitzen les diferents tècniques, com la fotografia ràpida, el contrallum, la foto macro i el gran volum, aportant a més a més noves eines de creació de models 3D, i a l'últim parlarem de composició i anàlisi d'imatges subterrànies, agafant 15 fotos i explicant pas a pas la seva realització i tècnica utilitzada, i com a novetat es podran veure imatges amb els flaixos marcats indicant des d'on s'han disparat.

L'autor explica els seus trucs, com a exemples de com paralitzar una gota d'aigua o crear moviment en un degotament, com gestionar un espai basant-se en la il·luminació i aportarem formules matemàtiques per analitzar els grans espais, aquestes han estat desenvolupades per Rakel Malanda, matemàtica de la Societat de Ciències Espeleològiques Alfonso Antxia que ha contribuït amb l'autor a desenvolupar mètodes provats en coves per il·luminar perfectament els grans volums subterranis.

El llibre té 144 pàgines i s'editarà a tot color, la maquetació i disseny ha estat realitzat per Toni Anglès i el seu equip Estudi Toni Anglès i les correccions del llibre han estat realitzades per Ferran Alexandri.
L'autor ha treballat en aquest llibre al llarg d'un any i mig i és un document molt gràfic sense grans "xapes", en el que s'ha procurat evitar crear un manual més de definicions de matèrial, i s'ha intentat passar més a la pràctica, per a això a més a més han contribuït nombroses cases de mode altruiista, que han plasmat els seus productes en aquesta edició.
S'han realitzat desenes de gràfiques que explicaran com són els diversos processos que podem trobar a l'hora de fer fotos en cavitats, tècniques com la profunditat de camp, velocitat d'obturació, diafragmes, tècniques específiques, i eines de retoc informàtic, en fi esperem solsament que aquest treball serveixi perquè els espeleòlegs millorin la seva tècnica i puguem veure noves i belles imatges en els nostres treballs espeleològics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.