dimecres, 15 d’octubre del 2008

Blocs d’Espeleologia a Catalunya

Les tradicionals pàgines web per estructura, cost de desenvolupament, gestió, etc, tant sols han estat possibles pels grans clubs i pocs son els que les mantenen realment actualitzades.

L’aparició dels serveis gratuïts per generar i aixoplugar pàgines senzilles en forma de dietari (amb vocació d’actualització freqüent), els blocs, com el nostre propi, han donat un nou impuls a la difusió d’informació entre els usuaris de la xarxa, i aplaudim aquesta circumstància.

De fet constitueixen, apart de la seva funció principal com a medi de relació, un important camí d’aprenentatge pels autors, que de ben segur estarem en millors condicions per aprofitar altres plataformes que la xarxa ens va oferint dia a dia.

Potser ens cal vetllar encara pels aspectes formals, el llenguatge, la qualitat de presentació, el respecte a les fonts originals, etc. i no cal dir-ho per uns continguts ben elaborats que no siguin simplement la translació d’altres fonts

Podríem classificar-los de múltiples formes; en funció de la seva administració; blocs personals, de club, de col·lectius; del seu contingut, divulgació, històric, activitats; i molt sovint d’una barreja diversa.

En qualssevol cas cal agrair l’esforç dels seus autors i animar-los a perseverar en una línia de millora constant que contribueixi a apropar a les diferents sensibilitats dels espeleòlegs catalans.
Per això creiem adequat contribuir a la difusió d’aquesta xarxa, desigual, però igualment interessant i des d’avui trobareu en la columna lateral de l’Espeleobloc els corresponents accessos als blocs que anem coneixent que s’han originat al nostre país.

2 comentaris:

  1. Hola Victoria. Aquí tens altre blog: http://espeleoreflexiones.blogspot.com/
    El fet de fer-ho en castellà es per obrir qualsevol debat a la major quantitat de gent possible.

    Felicitacions pel teu blog.

    JOSEP LLUIS
    Comptable de la FCE

    ResponElimina
  2. Y falta uno de los importantes el espeleobloc que creo que ha sido el impulsor de todos nosotros con la grand calidad de informacion, todos intentamos aportar nuestro granito a la historia,gracias.
    Jordi Trujillo

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.