dimecres, 3 de setembre del 2008

Topo sense paper


Un nou i excel·lent projecte de topografia espeleològica sense papers Paperless Cave Surveying ha estat presentat al 4rt Congrés Europeu d'Espeleologia Vercors 2008 per l'espeleòleg suís Beat Heeb (Swiss Speleological Society).

Aquest sistema de topografia integral, consta de dos parts: Un combinat de Disto/Bruixola/clinometre i un programa per PocketPC que permet gestionar les dades mesurades i dibuixar directament sobre la pantalla.

Els dos aparells es connecten sense fils per Bluetooth. En pocs segons les dades obtingudes pel “mesurador” es veuen en la pantalla de la Pocket. Els resultats es poden transferir a un PC per utilitzar-los en altres programes de topo o editors gràfics.


El mesurador DistoX: Partint d'un Disto A3, han afegit, dins de la mateixa carcassa, un circuit complementari pels azimuts i les inclinacions.

El programa PocketTopo Application, precisa d'un PocketPC(PDA) amb un sistema operatiu Windows Mobile.

En aquesta pàgina trobareu informació detallada, els esquemes de muntatge, el programa descarregable, els diferents manuals, i... l'adreça de l'autor que també ofereix els seus serveis per transformar el Disto.

A continuació reprodueix-ho íntegrament la comunicació presentada.






Realment, no hi ha dubte que constitueix una veritable solució, ben adaptada a l'entorn de treball espeleo, que constitueix un pas endavant de la proposta Auriga+SAP+Disto.

Això si, d'un cost, potser raonable, però fora de l'abast de la majoria dels espeleòlegs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.