dimecres, 27 d’agost del 2008

Grotto Center !

Utilitzar internet com a plataforma de comunicació i relació és una forma econòmica i alhora potent de difondre informació.

Amb els avantatges i les carències que li son pròpies, podríem dir que un bloc s'aproxima a un diari o revista tradicional. Però un bloc no està ben adaptat per a donar servei a d'altres necessitats de recerca d'informació, interacció, etc., per això fa tems que estic estudiant, entre d'altres temes, com crear colaborativament una base de dades de cavitats que m'havia plantejat desenvolupar amb joomla.

Però Clément i Vincent du GS Vulcain amb l'ajuda de P'tit Lips (GS Vulcain) i Thomas (Abîmes) han desenvolupat una idea més interessant aprofitant les excel·lents capacitats dels mapes de Google Maps, han creat el Grotto Center, amb vocació d'ésser una base de dades mundial de cavitats, d'espeleòlegs i de clubs. D'aquesta manera facilita trobar una cavitat, tant per la seva situació geogràfica com pel contacte directe amb els seus exploradors.


El resultat és un hibrid entre un GIS (sistema d'informació geogràfica) i una WIKI (enciclopèdia col·laborativa) mutiautors, multilingue i en constant desenvolupament per les lliures i gratuïtes aportacions de tothom.

Tot i que encara està en una fase inicial, corregint-se alguns problemes, resituant el servidor i millorant la velocitat (encara molt lenta), reestructurant menús i aparences, hem fet una primera aportació de prova situant, encara que provisionalment, les cinc cavitats catalanes de major fondària i les cinc de major recorregut.


També estem analitzant amb els administradors del lloc, com incloure el català com una de les llengües d'elecció, d'entrada els hem ofert els nostres serveis de traducció.

En resum una idea i un servei veritablement interessant, que ja pren volada després de superar la fase de projecte, i al que li augurem èxit en els propers mesos, tant bon punt com es millorin les prestacions i la participació dels espeleòlegs disposats a compartir informació en benefici de tothom.

Compteu amb nosaltres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.