dilluns, 4 d’agost del 2008

Espeleo en català a Sardenya


A l'actual illa italiana de Sardenya hi ha uns actius espeleòlegs catalans: Grup Espeleològic Alguerès que coneixen “profundament” la regió de la Nurra i especialment les cavitats del popular Cap de Caccia.

Aquí és on es troba la Cova de Neptú (grotta di Neptunno) sens dubte la més turística de l'illa, que es pot accedir pel mar o per l'extraordinaria escala del cabirol amb 656 graons excavats a la roca per permetre baixar el penya-segat.

Al mateix Caccia hi ha la Cova Verda on recentment els espeleos de G.E. Alguerès a uns 10m de fondària sota l'aigua del llac terminal, han trobat nombrosos vasos neolítics, ossos humans i restes d'antigues sepultures que han quedat submergides per les variacions del nivell del mar.

Seguidament podeu veure un vídeo d'una visita espeleosub a la Grotta Verde



Entre l'amplia literatura publicada sobre l'espeleologia de l'illa disposo de Sardegna il mondo soterraneo d'en Guido Bartolo i Antonio Franco, 300 pàgines, Coedisar 1998, que dona una visió global, amb nombroses fotos, mapes, bibliografia i un cadastre prou complert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.