diumenge, 27 de juliol del 2008

La Cuevona de Cueves

La Cuevona és un túnel natural d'uns 250 m de longitud per on encara travessa un petit rierol hereu del que en el seu moment excavà la cavitat.

Fins aquí res d'extraordinari, però com comentava recentment amb l'amic Paco Miret, és una de les poques cavitats que es poden fer a qualsevol edat, per poca forma física que es disposi i amb una gran comoditat... ja que la recorre una carretera!


Boca d'entrada

Boca de sortida

Fou als anys 60 a l'inici de les campanyes de la SIE al Corníón (Picos de Europa) que varem visitar-la per primera vegada.

I pel que sembla encara avui és l'únic accés que permet l'entrada trafic rodat fins al poble de Cueves (també anomenat Cuevas, o Cuevas del Agua ) situat a 200 m de la boca sud, formant part del municipi de Ribadesella distant 7km.





Ara s'han instal·lat uns focus que no tant sols il·luminen el traçat de la carretera sinó que s'han situat magnificant l'efecte “fantasmagoric” de les concrecions i volúms de la cavitat.



El riuet lateral

Una cavitat “porta” del poble, necessàriament tenia que inspirar alguna llegenda. A la “sala de los duendes” diuen que habita en Rufus un follet rondinaire al que no li agrada que envaeixen la seva casa sense permís.

Tal vegada és per això que els veïns de Cueves hi posen cada any per Nadal un cuidat pessebre afermant que la Cuevona és una part estimada del poble.



Ampliar mapa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.