diumenge, 8 de juny del 2008

I Jornades d'Espeleologia del Garraf

Els darrers anys estem vivint una revifalla de les exploracions al Garraf, en bona part degudes a l'avançament tècnic amb desobstruccions i escalades, però sobre tot per l'avanç psicològic, per la consideració de que no hi ha res acabat, i que la constància és una virtut que a la llarga sempre és mostra generosa.

Benvingudes siguin aquestes aportacions i ens congratulem que en aquesta ocasió a més a més sigui un grup local el que organitzi unes jornades de divulgació tan interessants. Felicitats!







El sistema de l'avenc dels Guerrillers

La revelació del "secret"
Aquesta cavitat que va ser enllaçada amb el nou avenc bateixat com avenc de la Guerrilla per membres de la SES del GER constitueix un interessant sistema que passa a engruixir el selecte grup dels avencs catalans de més de 100 de desnivell.

Trobem la primera referència dels seus exploradors en la Història dels Fundadors del SES del GER:

“A partir de l’any 2006 amb l’experiència adquirida i el perfeccionament de les tècniques de desobstrucció els resultats han estat realment sorprenents, amb la troballa i exploració d’algunes noves cavitats molt més significatives. Entre elles destaca la d’un nou avenc de mes de 100 m. de fondària i gran bellesa, al que bategem amb el nom de la “Guerrilla” després de comunicar-lo amb el ja conegut avenc dels Guerrillers, al municipi de Gava. Aquesta exploració la realitzem junt amb els nostres companys de la Secció d’Espeleo de Sitges (S.E.C.E.S), a la que ens integrem aquell mateix any.”

El desembre del 2007 és van difondre en la web un parell de fotos que sorprenentment han estat censurades. Potser per tal de mantenir discreció sobre la descoberta?

Lamentablement és un símptoma preocupant de les nostres capelletes, les troballes és difonen -però misteriosament i en veu baixa-, per evitar les incursions d'altres que puguin arrabassar-nos els mèrits de ser pioners!

Finalment el proper dia 14.06 es desvetllen les incògnites...


1 comentari:

  1. soy el dueño del blog de donde habeis cogido esas fotos censuradas... me gustaria que os pusierais en contacto conmigo.

    saludos.
    Juanjo vrxdh@hotmail.com

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.