dimecres, 18 de juny del 2008

Cueva del Viento


Reobertura de la Cueva del Viento. Icod de los Vinos. Tenerife

Després de cinc anys de tancament, ahir es va obrir de nou, condicionat pel turisme un tram de 180 m de la tinerfenya Cueva del Viento.

A part de les obres de rehabilitació, neteja i reforma a l'interior, també han fet treballs a l'exterior asfaltat 800 m de carretera i instal·lant un centre de recepció i informació pels visitants.





El complex de la Cueva del Viento17.032 m de recorregut topografiat i 518 m de desnivell.

Es coneixen cinc boques naturals, la Cueva de los Piquetes, Cueva de las Breveritas, Entrada a la Galería Belén, Cueva del Sobrado Inferior i Cueva del Sobrado Superior. Aquest tub volcànic laberíntic, presenta un ampli ventall de formes vulcanoespeleológiques de gran interès.




Formació dels tubs de lava

Aprofitem aquesta reobertura per mostrar-vos una imatge d'un tub volcànic en formació, la lava superior ja està refredada i consolidada mentre que a l'interior encara flueix la massa incandescent.


L'esquema d'evolució genètica que segueix correspon al tub volcànic del volcà de la Corona a la veïna illa de Lanzarote.

La seqüència és una clàssica interpretació del desenvolupament de la majoria de les cavitats volcaniques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.