diumenge, 25 de maig del 2008

Congrés Valencià d'Espeleologia. Actes


S'han publicat les actes del 1er Congrés Valencià d'Espeleologia, que es va desenvolupar el mes d'abril de 2006 al Parc Natural de la Font Roja, convocat per FECV i organitzat pel Grup SPEOS del CE d'Alcoi.

En un volum de 418 planes, d'un bon paper setinat, que permet les bones reproduccions de les figures i les fotografies, es presenten 19 comunicacions.


Aquestes ponències es divideixen en tres apartats, un d'espeleologia científica, un altre de preservació del medi i l'últim amb temes varis.

Encara que el nucli principal dels estudis tracta de particularitats espeleològiques de la Comunitat Valenciana, també trobem comunicacions sobre Múrcia i les Canàries.

Miquel Nebot i Teresa Hernàndez, de la Secció Villalta de la FCE, aporten un estudi sobre el coneixement del Lynx a una cova de Castelló i altre de Múrcia.



Víctor Ferrer, del Flash Black Corb, presenta un didàctic treball de divulgació sobre la fotografia digital.


A l'any 1959, també foren espeleòlegs d'Alcoi el primers a organitzar la 1ª Concentració Espeleològica Llevantina. A les que seguiren les Assemblees Regionals d'Espeleologia.
Durant aquestes assemblees es realitzaven, tant activitats de divulgació, com de recerca i exploracions.

Amb els únics precedents de les primeres manifestacions d'aquesta mena, organitzades pels espeleòlegs bascs - navarresos, els valencians aconseguiren reunir, a les seves Assemblees, a companys murcians, castellans, aragonesos i catalans.

Aquella època fou fonamental per l'evolució de l'espeleologia valenciana que, al llarg del temps, ha anat deixant una bona munió d'estudiosos, especialistes i exploradors, amb el testimoni de les seves activitats i obres, que ens han enriquit espeleologicament a tots.

A continuació us presentem un petit recull, com a mostra, d'algunes de les publicacions realitzades pels espeleòlegs de la Comunitat Valenciana.










Enhorabona i felicitacions.

F. Miret

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.