dimecres, 28 de maig del 2008

Cave Diving Manual (2008)


El Cave Diving Group és una organització britànica dedicada a l'exploració, desenvolupament i formació de l'espeleologia subàquatica, fundat el 1946 es l'organització més antiga del mon dedicada a aquesta activitat.

Recentment han publicat la tercera edició del seu manual "Cave Diving,The Cave Diving Group Manual", força renovada i amb noves aportacions que han posat al dia l'anterior edició de 1990.

L'edició de 1990 estava exhaurida des de fa anys i certament estava bastant desfasada en alguns aspectes, tot i que seguia sent una obra de referència en aquest àmbit. Els seus autors eren espeleobussejadors amb força prestigi i experiència: F.G.Balcombe, J.N.Cordingley, R.J.Palmer i R.A.Stevenson.

En l'actual tercera edició (2008) hi ha contribucions de bastants més membres del CDG, tots ells de solvència contrastada i amb exploracions a les seves espatlles de primera línia mundial: David Brock, JohnCordingley, Colin Hayward, Duncan Price, Rupert Skorupka, Rick Stanton,Mike Thomas, John Volanthen, Andrew Ward, Clive Westlake.

Tot i que la qualitat d'impressió d'aquesta nova edició es inferior a la de 1990 hi ha força il·lustracions i fotografies en color, i el seu contingut podríem dir que es força més complet, abastant amb profunditat nous temes com el busseig amb "rebreathrs" i l'us de vehicles propulsors(DPV o scooters). Així mateix també es força interessant el capítol 2, referent a la planificació i gestió de gasos.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Portada de l'edició de 1990

Josep Guarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.