dilluns, 7 d’abril del 2008

Trobada a Vilafranca

Trobada espeleològica a Vilafranca, Alt Maestrat.
Els passats dies 29 i 30 de març es va celebrar una trobada espeleològica a l’alberg de la Parreta a Vilafranca (Alt Maestrat) al País Valencià.

Aquest esdeveniment va ser convocat pel Centro de Estudios Espeleológicos de Teruel i el Grup d’Espeleologia de Badalona.

Van assistir membres dels següents grups, SIE de Barcelona, ECF Montalbán, Grupo 8 de Mas de las Matas, EC de Castelló i Grup d’Espeleologia de Badalona,

Es van explorar i inventariar dues noves cavitats del terme de Portell de Morella, l’alvenc dels Ferrers (-53 m) i l’alvenc del barranc de la Foradà (-65 m).

Van ser unes jornades profitoses i interessants. Així mateix els mitjans de comunicació, Radio Vilafranca, Diario de Levante i canal 9, es van fer ressò d’aquesta activitat on participaren espeleòlegs del País Valencià, Catalunya i Aragó.

La trobada va servir per estrènyer llaços de comunicació i amistat entre els participants, i també per donar una empenta i col·laborar amb l’excel·lent catàleg que des de fa un grapat d’anys porten a terme els companys de l’Espeleo Club de Castelló encapçalats pels veterans espeleòlegs Juan Ramos Barceló i Joaquim Arenós.

Catàleg per altre banda consultable i obert a tots els espeleòlegs a la pàgina web: http://www.cuevascastellon.uji.es/

Els bioespeleolegs Floren Fadrique (SIE Barcelona) i Francesc Alfambra (GE Badalona) van portar a terme recollides de fauna cavernícola pel seu posterior estudi.

Espeleòlegs de diferents generacions i diferents tècniques d’exploració van contrastar les seves experiències i habilitats de recerca i saber fer a la muntanya i al medi subterrani.

Participants: Francesc Alfambra, Josep Pitarque, Julià González, Enric Porcel, Joaquin Mir, Floren Fadrique, Antoni Ferro, Rosa González, Andres Sánchez, Maria Pilar Gil, Jesus Oliveros, Juan Ramos Barceló, Ximo Arenós i Raul Edo.


Enric Porcel

1 comentari:

  1. Las cavidades catalogadas en el SICE-CS del termino municipal de Portell de Morella parecen todos abrigos o pequeñas cavidades sin mportancia, con estas dos nuevas cavidades se incrementa considerablemente la calidad de los fenomenos subterraneos de este termino.
    Somos los miembros mas jovenes del Espeleo Club Castello (en la web aparecemos como UCP = Union Ciclista Las Palmas)y todavia no hemos visitado estas cavidades pero, gracias a esta informacion y a la que nos pueda prestar Ximo, en breve la exploraremos y realizaremos fotografias en dichas cavidades.
    No se olvide de visitar:
    http://club-ucp.blogspot.es/

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.