dijous, 17 de gener del 2008

Atrapada a Cango Cave

La Cango Cave, és una cova turística de la Republica de Sud Africa.

Seguint litinerari estandard dins de la cavitat, aquest 2 de gener, Veronica Hlabelela de 53 anys, quedà encaixada en el punt denominat túnel del amor.

Fou advertida que en aquest “Tunnel of Love” de 50 cm calia passar amb precaució. Però es grassona i relliscà, encaixant-se en una posició de la que no podia sortir, formant un tap que obturava tot el conducte... i darrera d’ella 22 turistes més, inclosa una diabètica a la que li van poder passar una dosi d’insulina, pel petit espai que restava lliure per sobre del cos de la dona.

Desprès de 9 hores bloquejats, gràcies a una bona embetumada amb parafina líquida els serveis de rescat la van aconseguir extreure.

L’administració de la Cango Cave, preveu modificar el reglament d’accés a la cavitat, per tal d'impedir que altres persones grasses puguin trobar-se de nou en aquesta situació.

L’episodi ha estat omplint les pàgines de la premsa local .

L’espeleologia a la República de Sud Àfrica ens és molt desconeguda, no obstant, disposo d’un llibret de la Cango, que molt amablement em va lliurar l’Anna Vico una companya de feina que la van visitar de vacances estant. En aquest post reprodueix-ho algunes il·lustracions.

Llista de les cavitats de mes desenvolupament (any 2.000)

1. Apocalypse (North West, RSA).............. 12302 m
2. Wonderfontein(Gauteng,RSA)................. 9420 m
3. Crystal Cave (North West, RSA)............... 8025 m
4. Chaos Cave (Gauteng, RSA)................... 6030 m
5. Westdriefontein (Gauteng, RSA).............. 5785 m
6. Cango Cave (Western Cape, RSA)............. 5275 m



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.