dimecres, 28 de novembre del 2007

Félix Ruiz de Arcaute

El juliol del 1971 explorant la Lonne-Peyret (-717m) a Larra, perdè la vida en Félix Ruiz de Arcaute, estroncant una apassionant carrera de més de 20 anys d’exploracions espeleològiques a Euskalherria i a d’altres països.

Fou un referent de l’espeleologia dels anys 50-60, i celebrem que l’Euskal Espeleologoen Elkargoa (Unió d’espeleòlegs bascos) publiqui un ampli article de Carlos Eraña i Victor Abendaño, en la revista KARAITZA núm 14 (2007).

Els autors fan un resúm de les activitats més rellevants que va realitzar i apleguen un bon grapat de fotos inèdites de gran vàlua històrica.

M’ha cridat l’atenció (i potser és un xic anecdòtic) un paràgraf referit a l’exploració de l’agost del 1970, quan uns companys de l’ERE (entre ells el nostre bon amic Pere Cantons) participaven en l’exploració de la Pedra de Sant Martí.

Us el reprodueix-ho a continuació:


Potser en Pere ens podria explicar la seva versió de l’assumpte, i alhora aclarir-nos com s’ho van fer per dormir nou en una tenda per sis?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.