dissabte, 15 de setembre del 2007

Chorrota. Galeria dels Osonencs.


A prop del primer bivac actual , situat a 6 ó 7 hores des l’accés antic, i aproximadament 4 hores de l’actual entrada pel Pozo Alto de la Chorrota, vàrem localitzar un riuet que es precipitava des del sostre d’una sala.

L’agost del 2003 s’explorà el primer tram d’aquest “Meandre dels Inadaptats” actiu i estret, aixecant una topografia de 37 punts i 226,7 m. Tot i que continuava, els horitzons d’altres descobertes mes suggestives, el vàrem deixar a l’espera.


Enguany s’hi ha tornat al llarg de la campanya d’estiu. De primer per en Subi, en Colomo i en Codina. Després per en Nacho i en Miguel que varen estroncar la topo per pèrdua de llapis. Finalment al llarg del “pont” de la Diada, novament en Subi i en Colomo aprofitant el bivac li dedicaren la jornada del 8.09.07.


Aquest nou tram de topo (42 punts) afegeix 435,22 metres de recorregut, al que ja pròpiament denominem Galeria dels Osonencs.



El conducte, de progressió atlètica i aquàtica, continua, sense mes deturador que l’estretor puntual de la galeria. Això ens obliga a escalar per recuperar un pas mes ample, o alternativament, si es pot, passar per sota immergint-se en l’aigua (màxim 1 metre de fondària).


L’avanç d’aquests gairebé 700 metres, sobre tot si es va fent topo, et deixa glaçat, però de continuar... continua i continuarem.


Vista la direcció de les poligonals i del tram explorat a continuació, sembla que l’origen del cabal, pot ser perfectament, el que es perd en el tram dels “caladeros” de la veïna Espelunga del Mediodía.



Totes les il•lustracions d’aquest post corresponen a l’exploració del 8.09.07

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.